latinica  ћирилица
26/10/2016 |  14:03 ⇒ 14:11 | Autor: RTRS

Veliki rezovi u ekipi Cedevite

Usljed loših rezultata koje bilježi na startu sezone, uprava Cedevite odlučila se velike rezove u ekipi. Skoti Hopson je slobodan da potraži novi klub, dok su Stokton i Dukan prekomandovani u drugi tim.

Ekipa iz Zagreba je na početku sezone u ABA ligi ostavrila tri pobjede i tri poraza, a posebno bolan je bio onaj u posljednjem kolu od Krke na domaćem terenu u posnjednjoj sekundi.

Uz to, Cedevita je u prva dva kola Evrokupa doživjela dva poraza, pa je sve to bio signal rukovodstvu kluba da su promjene neophodne.

Sa Amerikancem Skotijem Hopsonom je raskinut ugovor, dok je sin legendarnog DŽona Stoktona, Dejvid, zajedno sa Dujom Dukanom poslat u drugi tim.

"Morali smo nešto da učinimo, ili trenerski ili igrački. Raskidamo ugovore sa trojicom igrača i tako otvaramo mogućnost da dovedemo igrače koji neće biti tako negativno iznenađenje kao ova trojica. Priznajemo da smo imali lošu selekciju, priznajemo grešku i moramo nešto preduzeti", izjavio je predsjednik Cedevite Mladen Veber za "Večernji list".

"Nisu samo ova trojica kriva za trenutno stanje, nego cijela ekipa, na čelu sa mnom. Naši igrači imaju sreću što su Hrvati, pa su bolje zaštićeni", smatra trener Veljko Mršić, čije mjesto je takođe ugroženo.

Izvor: RTS