latinica  ћирилица
26/10/2016 |  15:09 ⇒ 15:37 | Autor: RTRS

Ambrozini: Milan nije na nivou Јuventusa, Rome i Napolija

Bivši kapiten Milana Masimo Ambrozini rekao je danas da sadašnji tim "rosonera" nema kvalitet da osvoji Skudeto, uprkos tome što ima samo dva boda manje od lidera Јuventusa.
Masimo Ambrozini  (Foto:.thedaisycutter.co.uk/) -
Masimo Ambrozini (Foto:.thedaisycutter.co.uk/)

Ambrozini je bio veoma razočaran porazom u Đenovi (3:0) i smatra da ekipa Vićenca Montele još nije na nivou aktuelnog šampiona, i pored trijumfa nad istim proteklog vikenda (1:0).

"Milan nema kvalitet da osvoji titulu i takmiči se sa Јuventusom i Romom. Sa ovim timom i strukturom kluba, može da ima bolje sezone nego prethodne, ali za ostalo je potrebno vrijeme. Јoš nije na nivou ni Napolija, ali može da se bori za mjesto u Evropi. Način na koji sada igraju govori da postoji šansa da se plasiraju u Ligu šampiona i bilo bi nepošteno da ljudi traže više od toga", rekao je Ambrozini za Skaj Italija.

Ambrozini je čak 18 godina nosio dres Milana, odigrao je 489 utakmica i dao 36 golova, ali i osvojio ukupno 12 trofeja, među kojima četiri titule Serije A i dvije Lige šampiona.

Karijeru je 2014. godine završio u Fiorentini, igrao je još za Vićencu i Ćezenu, dok je za reprezentaciju Italije zabinježio 35 nastupa.

Izvor: Tanjug