latinica  ћирилица
26/10/2016 |  17:58 ⇒ 18:31 | Autor: RTRS

Ugljevik: Parastos za 301 poginulog borca

U Ugljeviku je večeras, uoči krsne slave opštine -Svete Petke, služen parastos za 301 borca Vojske Republike Srpske, koji je poginuo u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Ugljevik - parastos - Foto: SRNA
Ugljevik - parastosFoto: SRNA

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Јovan Marinković rekao je kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima da nikada neće biti zaboravljeni.

- Naši saborci kojih se prisjećamo platili su slobodu srpskog naroda svojim životom. Boračka organizacija Ugljevika nikada ih neće zaboraviti - istakao je Marinković.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić dodao je da je dužnost i obaveza svih koji danas žive slobodno da čuvaju sjećanje na poginule sugrađane.

Poštu poginulim borcima odale su i delegacije bratske opštine Kavadarci iz Makedonije, opštine Beočin iz Srbije i grada Loznica.

U ime srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića vijenac je položio njegov savjetnik Milenko Ristić, kao i predstavnici opštine Lopare, Rudnika i Termoelektrane "Ugljevik", boračkih organizacija Ugljevika i Lopara i predstavnici lokalnih političkih partija.

Izvor: SRNA