latinica  ћирилица
27/10/2016 |  12:41 ⇒ 14:23 | Autor: RTRS

Španski mediji: Barsa nije dorasla veličini Kombank Arene

Evroligaška, "jaka" pobjeda košarkaša Crvene zvezde nad Barselonom odjeknula je na Iberijskom poluostrvu, gdje se naširoko pisalo o porazu Katalonaca u, kako neki istakoše, paklu Kombank Arene.
Crvena Zvezda - Barselona - Foto: Screenshot
Crvena Zvezda - BarselonaFoto: Screenshot

Upravo je takvu konstrukciju za naslov upotrebio autor izvještaja meča u Beogradu, za list As.

"Barselona izgorjela u beogradskom paklu", glasi naslov madridskog dnevnika, koji je u nastavku hronološki opisao "pad" Katalonaca u srpskoj prestonici.

"Zvezda je igrala na krilima Marka Gudurića (21p, 5as) i dominirala u reketu preko Kuzmića i Bjelice u zapaljivom ambijentu krcate hale", piše As.

Drugi madridski list, Marka, vidjela je meč kao još jedan u nizu pehova za Katalonace. "Barsina nesreća ne dolazi sama: Ribasova povreda i poraz u Beogradu", ističe Marka.

Sport, list iz Barselone, konstatovao je da je ekipa Јorgosa Barcokasa pretrpjela drugi poraz u Evroligi u "utakmici za zaborav" zbog povrede Ribasa.

Najtiražniji katalonski sportski dnevnik, El Mundo Deportivo, sa naslovom "Barsa nije dorasla veličini Kombank Arene", opisao je događaje iz Beograda.

"Serija 16:0 neposredno prije odlaska na veliki odmor omogućila je Zvezdi da u nastavku kontroliše utakmicu, dok je Barsa, bez pravih resursa i kapaciteta, bila bez snage da reaguje poslije povrede Ribasa", ističe u članku El Mundo Deportivo.

Izvor: Telegraf