latinica  ћирилица
27/10/2016 |  19:16 | Autor: RTRS

Troicki savladao devetog tenisera svijeta

Viktor Troicki nastavlja da igra odlično u Beču, a u osmini finala je sa 6:2, 7:5 savladao Austrijanca Dominika Tima, devetoplasiranog sa ATP liste.
Viktor Troicki  (Foto:vesti-online.com) -
Viktor Troicki (Foto:vesti-online.com)

U sjajnom meču, koji je trajao 86 minuta, srpski igrač je i pored činjenice da je znatno lošije plasiran od trećeg nosioca, a nalazi se na 28. poziciji svjetskog rangiranja, uspio da napravi podvig.

Zapravo, kako je Viktor igrao, pravo je čudo da i za kraće vrijeme nije savladao jednog od najtalentovanijih članova "novog talasa" bijelog sporta.

Јer, za samo pola sata Troicki je dobio uvodni set, povevši sa 4:0 za tili čas, a onda je na svoje servise izgubio samo tri poena do kraja te dionice.

U drugoj se Tim popavio, imao je u tri različita gema (do 5:5) ukupno pet brejk šansi, ali Viktor se nije predavao. Naprotiv. Sve te opasnosti je anulirao, a onda kod 5:5 osvojio naredni, servis-gem suparnika. U dramatičnom posljednjem segementu meča spasio je tri brejk lopte - i realizovao prvu šansu za trijumf.

U četvrtfinalu bečkog turnira Viktor Troicki će igrati ili protiv Davida Ferera, Španca koji je peti nosilac, ili protiv Žoaa Souze iz Portugalije.

Izvor: Blic