latinica  ћирилица
01/11/2016 |  11:32 ⇒ 19:47 | Autor: RTRS

Nove operacione sale u Doboju (FOTO/VIDEO)

U dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka" rekonstruisane su operacione sale a vrijednost radova je 300.000 maraka.
Nova oprema za bolnicu u Doboju - Foto: RTRS
Nova oprema za bolnicu u DobojuFoto: RTRS

Rekonstrukciju su finsirali predsjednik Srpske Milorad Dodik i Vlada Srbije. U posljednje četiri godine u rekonstrukciju bolničkih odjeljenja i energetsku efikasnost objekta uloženo je oko pet miliona maraka.

- Obnovljene su, odnosno renovinare, rekao bih potpuno nanovo napravljene četiri hirurške sale. Јedna porođajna sala, znači dvije ginekološke sale i dvije sale koje će koristiti hirurška služba za šta je utrošeno 300.000 KM. Kabinet predsjednika Srpske Milorada Dodika učestvovao sa sa 200.000 a vlada Srbije sa 100.000 KM, rekao je Predrag Lazić, načelnik Službe za hirurgiju.

Dooboj: Nova oprema za bolnicu (Foto RTRS)

Namjera je da se već naredne godine u Doboju gradi nova bolnica, a investicija bi trebalo da bude rezultat sporazuma o saradnji Republike Srpske i Kine.

- Planiran je sporazum sa kineskim vlastima o ulaganju u zdravstveni sektor Srpske, među kojima bi kao najznačajnije ulaganje, ako sve bude išlo kako treba, trebalo biti ulaganje u izgradnju dobojske bolnice, naglasio je Aleksandar Panić, pomoćnik direktora bolnice.

Nove operacione sale u dobojskoj bolnici (Foto RTRS)

Planovi za narednu godinu su, između ostalih, razvoj patoanatomije, mikrobiologije, te uvođenje nove procedure operacije kuka i katarakte