latinica  ћирилица
02/11/2016 |  15:19 ⇒ 15:34 | Autor: RTRS

Doboj: Vlada Јapana donirala rendgen aparat

U Domu zdravlja u Doboju danas je održana svečanost primopredaje novog rendgen-aparata sa digitalizatorom za čiju nabavku je Vlada Јapana obezbijedila 152.300 KM.
Rendgen aparat (foto:ipb-ild.edu.rs) -
Rendgen aparat (foto:ipb-ild.edu.rs)

Sredstva su obezbijeđena u okviru grant programa Vlade Јapana za projekte u BiH.

Zamjenik šefa Misije Ambasade Јapana u BiH Kazumasa Mijazaki ukazao je na dobru saradnju sa ovom lokalnom zajednicom, podsjetivši na mnogobrojne realizovane projekte koje je finansirala Vlada Јapana, među kojima su izgradnja mosta preko rijeke Bosne, deminiranje i nabavka medicinske opreme.

Direktor dobojskog Doma zdravlja Radoslav Nikolić rekao je da će ova ustanova, zahvaljujući novom rendgen-aparatu, biti u mogućnosti da korisnicima usluga pruži kvalitetniju dijagnostiku.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić zahvalio je narodu Јapana na dragocjenoj pomoći u unapređenju ove lokalne zajednice.

Vlada Јapana pridaje veliki značaj projektima iz oblasti zdravstvene zaštite u BiH i od 1996. godine Јapan je donirao više od 82 miliona evra ili oko 160 miliona KM za unapređenje zdravstvenog sektora u BiH, saopšteno je iz Ambasade Јapana u BiH.

Dobojskom Domu zdravlja 1999. godine doniran je višenamjenski rendgen aparat, koji je usljed čestog korištenja i dotrajalosti bio djelimično u funkciji.

Ove godine Јapan i BiH obilježavaju 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Izvor: SRNA