latinica  ћирилица
10/11/2016 |  16:08 | Autor: RTRS

Ferejdž: Dođi Donalde, ali nemoj pipkati Terezu!

Nekadašnji lider "Bregzita" Nejdžel Ferejdž pozvao je novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trampa da posjeti Veliku Britaniju i zamolio ga da "ne pipka" premijera Terezu Mej.
Najdžel Ferejdž i Donald Tramp  (Foto:thensun.co.uk) -
Najdžel Ferejdž i Donald Tramp (Foto:thensun.co.uk)

U intervjuu za "Toksport radio", Ferejdž se našalio: "Evo, sada ću postati diplomata. Tramp, dođi i proćaskaj sa Terezom, ali, zaboga, nemoj je dirati".

Ferejdž je tako prokomentarisao skandal od prije nekoliko sedmica kada se u američkoj javnosti pojavio snimak Trampa iz 2005. godine, na kome se on hvali kako ženama može da radi šta god hoće.

"Automatski me privlači ljepota, samo ih počnem ljubiti. To je kao magnet. Samo poljubim. Uopšte ne čekam. Kad si zvijezda, onda ti to dozvole", rekao je tada Tramp.

Ferejdž je podržao Trampa tokom njegove kampanje za Bijelu kuću i ocijenio da je Trampova pobjeda "Bregzit dva".

Јuče se pojavila informacija kako Ferejdž razmišlja o angažmanu u Bijeloj kući. On je naveo da bi želio da postane "Trampov ambasador u EU".

Za sada nije jasno da li se Ferejdž samo našalio, navode politički portali, pošto je poznato da je u latentnom sukobu sa čelnicima Evropskog parlamenta, pogotovom nakon "Bregzita".

Ferejdž je radio kao konsultant u Trampovoj kampanji.

Izvor: SRNA