latinica  ћирилица
20/11/2016 |  10:54 ⇒ 11:11 | Autor: RTRS

Indijski tajkun potrošio 70 miliona dolara na ćerkino vjenčanje!

Kontroverzni indijski rudarski tajkun zakupio je palatu i doveo brazilske igrače za ćerkino vjenčanje, koje je, navodno, koštalo više od 70 miliona dolara!
Indija: Za ćerkino vjenčanje 70 miliona dolara - Foto: RTS
Indija: Za ćerkino vjenčanje 70 miliona dolaraFoto: RTS

Tokom petodnevnog slavlja kroz prostranu palatu Bangalor prošlo je više od 50.000 gostiju koji su proslavili vjenčanje Brahmani, ćerke Galija DŽanardhana Redija, koja se prije toga udala u ceremoniji po hinduističkim običajima.

Mladoženja, Radživ Redi, nasljednik je porodične poslovne imperije iz južnog grada Hiderabada.

Za ceremoniju je angažovano više od 3.000 članova obezbjeđenja, koje trebalo da spriječi novinare i nezvane goste da uđu. Za veliki broj gostiju unajmljeno je više od 2.000 taksija za prevoz.

Za zabavu na proslavi odgovorne su bile brazilske samba igračice, kao i bolivudske zvijezde.

U ekstremnoj demonstraciji luksuza, sve pozivnice bile su pozlaćene.

Možda najbolji pokazatelj ekstravagancije jeste da mladin sari koštao dva i po miliona dolara, dok je nakit koji je nosila vredio 13 miliona dolara!

Lokalni mediji kritikuju ekstravaganciju u vrijeme kada se mnogi Indijci bore da zarade novac za hranu zbog vladinih antikorupcijskih mjera povlačenja svih "velikih" novčanica iz upotrebe.

Ipak, jedan pomoćnik indijskog tajkuna kaže da je Redi htio da ljudi zapamte vjenčanje njegove jedine ćerke.

„Žalosno je što je vjenčanje jedne ćerke postalo problem zbog zavisti i rivalstva. Ovo je važan trenutak u životima njihove djece i željeli su da ga proslave kako dolikuje porodicama njihovog socijalnog statusa“, rekao je Mandžu Svani za AFP.

Izvor: RTS