latinica  ћирилица
02/12/2016 |  08:41 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Cvijanović-Kormak o mjerama predviđenim Programom ekonomskih reformi RS

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas s ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Morin Kormak o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i procesu evropskih integracija.
Sastanak Cvijanović - Kormak - Foto: RTRS
Sastanak Cvijanović - KormakFoto: RTRS

Ovom prilikom predsjednica Cvijanović upoznala je ambasadorku Kormak sa aktivnostima koje Vlada Srpske provodi u okviru realizacije reformskih procesa definisanih Reformskom agendom i Pismom namjere, a koji su u funkciji jačanja privrede i razvoja Republike Srpske.

 Razgovarano je o mjerama predviđenim Programom ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2017-2019. godine kojim je utvrđeno devet priorireta, među kojima su upravljanje javnim finansijama, te zapošljavanje i tržište rada.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas tokom susreta sa američkim ambasadorom BiH Morin Kormak da su među ključnim prioritetima gradske vlasti - pojednostavljivanje procedura i animiranje investitora za ulaganje na području Banjaluke.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je tokom susreta sa američkom ambasadorkom da su među ključnim prioritetima gradske vlasti - pojednostavljivanje procedura i animiranje investitora za ulaganje na području Banjaluke. Razgovrano je i o procesu restrukturisanja gradskog duga i planiranim infrastrukturnim radovima u oblasti javnih komunalija.