latinica  ћирилица
02/12/2016 |  16:01 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

Konstituisane skupštine u Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu (VIDEO)

Održane su i konstitutivne sjednice u Istočnom Novom Sarajevu i u Istočnoj Ilidži. Izvršna i zakonodavna vlast pripadaju istoj političkoj opciji.
Istočno Novo Sarajevo - Foto: RTRS
Istočno Novo SarajevoFoto: RTRS

Većinu u Istočnoj Ilidži čini koalicija okupljena oko SDS-a, a u Istočnom Novom Sarajevu dvotrećinsku većinu čini koalicija okupljena oko SNSD-a. 

U Istočnom Novom Sarajevu skupštinsku većinu od 19 odbornika SNSD, DNS, jedan nezavisni odbornik i po jedan odbornik iz SP-a, SRS - "Srpska u sigurne ruke", Stranke za naš grad i NDP-a. U opoziciji su SDS i jedan odbornik PDP-a.

"Očekujem da će u naredne četiri godine biti manje trzavica nego u predhodnom mandatu, da ova skupštinska većina može veoma lako da donosi odluke i već u ovom mjesecu nas očekuju dvije skupštine", rekao je Dejan Šantić, predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo .

"Izazov broj jedan je završetak sportske dvorane, gradskog trga, treće saobraćajnice koju smo započeli. Po meni, veoma bitna stvar je infrastruktura u poslovnoj zoni, a to ćemo raditi već u narednoj godini", izjavio je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Skupštinsku većinu u opštini Istočna Ilidža činiće članice Saveza za promjene – SDS, PDP, NDP i jedini odbornik iz Socijalističke partije.

"Mislim da će ovo novo rukovodstvo raditi i dalje za razvoj opštine Istočna Ilidža, nastavićemo i dalje infrastrukturne projekte koje su vezane i za rasvjetu i za kanalizaciju i modernizaciju saobraćajnica", napominje Rade Ćosović, predsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža.

U Klub odbornika SNSD-a kažu, u narednom mandatu ostaju konstruktivna opozicija.

"Standardna skupštinska većina je ostala, kao i u proteklih osam godina vidjeli smo šta možemo očekivati od njih, da ne rade u interesu građana Istočne Ilidže, već samo u korist određenih struktura u opštini Istočna Ilidža", kaže Nebojša Šešlija, šef Kluba poslanika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža.

U Istočnoj Ilidži osim SNSD-a, u opoziciji su i tri odbornika DNS-a.