latinica  ћирилица
02/12/2016 |  16:06 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

Konstituisana Skupština Grada Zvornika (VIDEO)

Polaganjem svečane zakletve trideset jednog odbornika konstituisana je prva Skupština Grada Zvornika. Zvornik je krajem prošle godine dobio status Grada.
Skupština opštine Zvornik - Foto: RTRS
Skupština opštine ZvornikFoto: RTRS

Za predsjednika Skupštine izabran je Mersad Mehmedović iz SDA, a za potpredsjednika Siniša Mijatović iz DNS-a.

"Nadam se da ćemo opravdati povjerenje građana koje smo dobili i da ćemo koristiti najbolja moguća riješenja i odluke u interesu građana i ove lokalne zajednice", izjavio je novoimenovani predsjednik Skupštine Grada Mersad Mehmedović.

Јednoglasno za zamjenika gradonačelnika izabran je Bojan Ivanović iz  SNSD-a. Skupštinsku većinu činiće SNSD, DNS i SP.

"Nadam se da ćemo imati dobar sastav u Skupštini i da ćemo dosta dobro sarađivati bez obzira na političke interese", kaže predsjednik Kluba SNSD-a Boško Milić.

Međupartijski dogovori narednih dana, daće odgovor na pitanje da li će se poziciji prikloniti SDA, SNS i SDP. Ono što je već jasno SDS biće opozicija.

"Ono što je dobro, nemamo nikakav problem da glasamo za to. Bićemo konstruktivna opozicija u svakom slučaju", tvrdi Bojan Lukić, predsjednik Kluba SDS-a.

"Svima im želim da u naredne četiri godine radimo u korist boljeg života i uslova za privređivanje na ovim prostorima sviЈu naših građana", izjavio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Predstavnici vlasti naglašavaju da će u naredne četiri godine prioritet biti završetak započetih projekata, ekonomski razvoj i zapošljavanje.