latinica  ћирилица
02/12/2016 |  16:27 | Autor: RTRS

Đurić: Mustafu NATO kroz šumu prošvercovao na sjever KiM

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić kaže da je pokrajinskog premijera Isu Mustafu danas NATO "prošvercovao" migratskom rutom na sjeveru KIM, tamo gdje ga sprski narod neće i ne želi što je i pokazao blokadama koje je napravio.
Marko Đurić - Foto: TANЈUG
Marko ĐurićFoto: TANЈUG

"Dakle, migrantskom rutom je prošvercovan kroz šumu na sjever KIM, na teritoriju između opština Zvečan i Leposavić prošao je kroz šumu i kroz albanska sela sa ciljem da izazove destabilizaciju, nesigrunost i eventualno ispovoricira nasilnu reakciju našeg stanovništvo na tom dijelu KIM", rekao je Đurić novinarima.

O namjerama Mustafe, dodao je Đurić, prilikom "blic" i "šverc" posjete sjeveru KIM najbolje govori društvo u kojem je došao u kojem ga je prošvercovao NATO na sever KiM , a među ljudima sa kojima je bio je i "takozvani ministar kosovskih snaga bezbjednosti Devoli".

To govori, smatra Đurić, o stvarnim namjerama i gospodina Mustafe kome ova posjeta vjerovatno djelimično služi za političku propagandu , djelimično da bi zastrašio Srbe na sjeveru KIM i isprovocirao neku reakciju.

"Međutim, ovo van svake sumnje predstavlja i kršenje obaveza međunarodnog bezbjednosnog prisustva KFOR-a i NATO-a na sjeveru KIM, koji ne smiju i nemaju pravo da dozvole prisustvo predstavnika takozvanih kosovskih snaga bezbjednosti na sjeveru KIM", naveo je Đurić.

Dodao je da je razgovarao sa sprskim političkim predstavnicima o ovom, kako kaže, neodgovornom i nesuvislom aktu Mustafe, i oni su ga, navodi, obavijestili da će do daljeg prekinuti svaku kominikaciju i saradnju sa KFOR-om.

Đurić na kraju konstatuje da mu je Mustafa ukrao svu slavu pošto, kako primećuje, sada i on očigledno po KiM putuje šumskim putevima " kao što i ja ponekad moram da putujem".

Izvor: Tanjug