latinica  ћирилица
02/12/2016 |  18:00 | Autor: RTRS

Barselona dovodi Darija Srnu

Šampion Španije, Barselona izabrala je desnog beka za transfer na zimu u liku iskusnog kapitena Šahtjora Darija Srne, pišu Mundo Deportivo i As.
Darijo Srna - Foto: Screenshot
Darijo SrnaFoto: Screenshot

Katalonci su dugo u potrazi za igračem na desnoj strani, spekulisalo se sa imenima Branislava Ivanovića, Stefana Lihštajnera, Antonija Rukavine i Matije De Šilja, ali je izbor pao na nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca.

Srni ističe ugovor na leto 2017. godine, ali je Šahtjor, čiji je član 13 godina i praktično živa legenda, spreman da ga pusti bez obeštećenja.

- Ukoliko Darijo donese odluku o odlasku, poštovaćemo je. Zaslužio je najveći mogući respekt od nas za sve što je dao Šahtjoru. Biće onako kako Srna bude želio - rekao je predsjednik "Rudara" Rinat Ahmetov.

Trener Barselone Luis Enrike nema mnogo opcija na toj poziciji, Aleks Vidal nije opravdao očekivanja, zbog čega vezista Serđi Roberto prinudno igra na desnoj strani u odbrani.

Srna bi bio prava zamjena za Danija Alvesa jer ima slične karakteristike, ali ne i rješenje za duže staze zbog godina (34), pa će Barselona na ljeto pokušati da dovede Žoaa Kansela iz Valensije.

Izvor: Agencije