latinica  ћирилица
02/12/2016 |  21:53 | Autor: RTRS

Zvornik- Završen petodnevni festival ruskog filma

Prikazivanjem filma "Legenda br. 17", u Zvorniku je večeras završen Festival ruskog filma, na kome je prikazano pet najsavremenijih filmova ruske kinematografije.
Zvornik - Festival ruskog filma - Foto: nezavisne novine
Zvornik - Festival ruskog filmaFoto: nezavisne novine


Festival je u zvorničkom Domu omladine, 28. novembra, otvorio drugi sekretar Ambasade Ruske Federacije u BiH Anton Sokolov.

Direktor Doma omladine Đorđe Deurić ocijenio je da je za ovaj festival zainteresovanost zvorničke publike bila izvanredna, jer je na svakoj projekciji filma traženo mjesto više.

Ističući da je ruska Ambasada u BiH obezbijedila autorska prava za ove filmove, Deurić je rekao da dobra saradnja Republike Srpske sa Ruskom Federacijom pojačava značaj ovog festivala.

"Saradnja sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH biće nastavljena i nadam se da ćemo već u februaru ili martu iduće godine organizovati novu reviju ruskih filmova", rekao je Deurić.

Deurić je podsjetio da je Festival ruskog filma počeo projekcijom filma "Posada", a nastavljen prikazivanjem filmova "Romanovi, krunisana porodica", "Kapela anđela", "Lopov", te film "Legenda br. 17", kojim je završen Festival.

On je rekao da je ovo drugi Festival ruskog filma, koji se održava u Zvorniku.

Ambasada Ruske Federacije u BiH organizator je ovog festivala, dok je Dom omladine suorganizator i domaćin festivala.

Izvor: Srna