latinica  ћирилица
29/12/2016 |  17:21 | Autor: RTRS

Indijka se poslije 40 godina vratila iz "mrtvih"

Indijka stara 82 godine za koju je porodica vjerovala da je mrtva već 40 godina, odjednom se pojavila na kućnom pragu svoje porodice.
Indijka (foto:globalturist.si) -
Indijka (foto:globalturist.si)

Porodica je vjerovala da je Vilasa preminula nakon ugriza otrovne zmije, a njeno tijelo su tada, vjerujući da više nije među živima, prema običajima pustili niz rijeku.

Međutim, ona je otkrila da je ugriz zmije nije ubio već je samo izgubila svijest. Ispričala je da nije mogla da se sjeti ko je nakon što su je ribari izvukli iz rijeke, te je 40 godina živela daleko od svoje porodice dok ojoj se pamćenje iznenada nije vratilo.

Sve je počelo 1976. godine kada je krenulo na posao uobičajenim putem, preko polja blizu svoje kuće na sjeveru Indije. Tad ju je ugrizla crna kobra nakon čega je hitno prebačena kod lokalnog travara koji joj, nažalost, nije mogao pomoći, pa ju je proglasio mrtvom.

Porodica je njeno tijelo po običaju pustila niz rijeku Ganges uz sve ritule sahrane. Nakon obreda su se vratili kućama, a njeno tijelo je rijeka odnijela nizvodno dok ga nisu otkrili lokalni ribari shvativši da je žena živa.

Izvukli su je iz vode i odveli u seoski hram gdje su je njegovali dok nije došla svijesti i potpuno oporavila. Međutim, Vilasa je izgubila pamćenje i nije više znala ni ko je ni odakle je, sve donedavno kada je pamćenje počelo da joj se vraća.

Prisjetila se svojih ćerki Ram Kumari i Muni i vratila se kući. Žene su bile u šoku kad su vidjele majku za koju su mislile da je davno umrla.

Izvor: Agencije