latinica  ћирилица
30/12/2016 |  11:12 ⇒ 13:10 | Autor: RTRS

Otvoreno pismo Djeda Mraza roditeljima

Prijedorčanin maskiran u Djeda Mraza, koji već više od decenije uveseljava najmlađe sugrađane dijeleći im paketiće u slučajnim susretima na ulicama grada i prigradskih naselja, zamolio je danas putem "Fejsbuka" roditelje da ne traže paketiće za svoje dijete kod kuće.
Prijedorčanin maskiran u Djeda Mraza - Foto: SRNA
Prijedorčanin maskiran u Djeda MrazaFoto: SRNA

"Već duže vrijeme suočavam se sa nekim osobama koji me mole da im dam paketić za njihovo dijete ili unuče koje je kod kuće, a iz nekog razloga trenutno nisu tu. Ovom objavom ću pokušati da objasnim zašto ne mogu da im dam paketić", napisao je popularni prijedorski Djeda Mraz, koji poklone dijeli na ulicama Prijedora u slučajnim susretima s djecom.

On je zamolio "pojedine osobe" da mu ne pišu i da ga ne zaustavljaju na putu sa takvim zahtjevima.

"Svrha ovoga što radim je u tome da me dijete vidi i da ga obradujem samom pojavom. U paketiću se nalazi par sitnica koje i nemaju neku materijalnu vrijednost, a namijenjene su djeci predškolskog uzrasta. Samim tim molim i roditelje da ne dovode u nezgodnu situaciju i sebe i mene tražeći paketić za dijete koje ide u školu", napisao je Djeda Mraz.

On je podsjetio da je Humaniratno hrišćansko udruženje "Hljeb života", kao i godinama unazad, obezbijedilo paketiće za školsku djecu na području Prijedora.

Od ovog udruženja i on dobija poklone koje dijeli, ali su se tokom niza godina u podršku uključili brojni preduzetnici i pojedinci.

Prijedorski Djeda Mraz u automobilu sa djedamrazovskom prikolicom i velikim irvasom, u kompletnoj djedamrazovskoj opremi, sa zvončićima i "o-ho-ho-ho-ho" smijehom od Nikoljdana do pravoslavne Nove godine podijeli više stotina paketića u nasumičnim susretima sa djecom.

Na tu ideju došao je još 1997. godine kada su ga, dok se sa kćerkicom vozio kroz Modriču, zaustavili i opkolili vojnici tadašnjeg IFOR-a, a potom njegovoj kćerkici darovali novogodišnji poklon.

Izvor: SRNA