latinica  ћирилица
04/01/2017 |  20:54 | Autor: RTRS

Božićni koncert Muzičke škole "Kornelije Stanković"

Učenici Muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Ugljevika održali su večeras tradicionalni Božićni koncert u bijeljinskom Centru za kulturu na kojem su se predstavili polaznici pripremnog odjeljenja, najmlađi hor, orkestar harmonika i solisti na harmonici i klaviru.
Koncert Muzičke škole "Kornelije Stanković" - Foto: SRNA
Koncert Muzičke škole "Kornelije Stanković"Foto: SRNA

Direktor Muzičke škole Slaviša Perić ocijenio je proteklu godinu kao veoma uspješnu, jer su učenici ove škole na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu osvojili nagrade i postigli zapažene rezultate.

Perić je rekao da škola ima 150 učenika na odsjecima harmonike i klavira
u Ugljeviku, Bijeljini i austrijskom Gracu.

"Јedina smo Muzička škola u kojoj učenici mogu da izučavaju narodnu tradicionalnu muziku i na taj način smo unaprijedili njeno izvođenje, jer djeca u najranijem uzrastu pravilno uče narodnu muziku koju nikada ne treba zanemariti", istakao je Perić.

Prema njegovim riječima, učenici ove škole obogaćuju kulturni život regije i nastupaju na svim važnim događajima u zajednici.

Muzička škola "Kornelije Stanković" organizator je i prestižnog festivala "Dani harmonike" koji se održava u Ugljeviku.

"Festival u Ugljeviku dostigao je visoku reputaciju kao najmasovnije takmičenje kada je u pitanju akademska muzika i trenutno je to najprestižniji festival na Balkanu kada govorimo o odzivu takmičara i eminentnim imenima iz svijeta harmonike koji su koncertni izvođači, pedagozi ili ocjenjivači takmičara", rekao je Perić.

Izvor:SRNA