latinica  ћирилица
05/01/2017 |  13:45 ⇒ 21:38 | Autor: RTRS

Sutra oblačno, povremeno sa snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno oblačno, povremeno sa slabim snijegom u centralnim, zapadnim i istočnim područjima.

Јutro će biti hladno sa mrazom, koji će biti jači u centralnim i istočnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura iznosiće od minus 15 do minus šest, a dnevna od minus 12 do minus šest, na jugu do pet stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar u Hercegovini i na zapadu biće umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim krajevima slab do umjeren sjeverni.

U većini krajeva danas je bilo pretežno oblačno sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom i snijegom.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus 12 stepeni, Čemerno i Kupres minus šest, Han Pijesak, Kalinovik, Goražde i Ivan-sedlo minus pet, Mrakovica i Gacko minus tri, Nevesinje minus dva, Rudo, Mrkonjić Grad, Bugojno, Livno, Sarajevo minus jedan, Šipovo, Višegrad, Foča, Drvar, Јajce i Trebinje nula, Srbac, Bileća, Ribnik, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Tuzla jedan stepen Celzijusov.

U Banjaluci, Doboju, Zenici i Zvorniku u 13.00 časova izmjerena su dva stepena Celzijusova, Neumu i Stocu pet, te Mostaru šest stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA