latinica  ћирилица
06/01/2017 |  08:36 | Autor: RTRS

Hladno sa snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno i hladno sa snijegom, češćim u istočnim krajevima, i najvišom temperaturom vazduha od minus osam do minus tri stepena Celzijusova.
Snijeg - Foto: SRNA
SnijegFoto: SRNA

Na istoku su zbog jakog vjetra moguće vijavice i nanosi snijega, a vjetar će dodatno pojačavati osjećaj hladnoće.

Djelimično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina očekuju se prema večeri, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu će biti suvo i vjetrovito, a temperatura će biti do dva stepena Celzijusova.

U većini krajeva jutros je bilo oblačno vrijeme, sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini bez padavina, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus 22 stepena, Goražde i Ivan-sedlo minus 13, Sokolac minus 12, Livno i Sarajevo minus10, Bugojno minus devet, Drvar i Јajce minus osam, Gradačac, Tuzla i Zenica minus sedam, Banjaluka i Bijeljina minus šest, Doboj i Sanski Most minus pet, Trebinje minus četiri, Mostar minus dva, Neum i Stolac minus jedan stepen Celzijusov.

Visina snijega u 7.00 časova: Bjelašnica 63 centimetra, Ivan-sedlo 48, Čemerno 43, Goražde 40, Sarajevo 29, Sokolac 24, Goražde 21, Mrkonjić Grad 20, Rudo 19, Foča 16, Doboj i Tuzla 15, Јajce i Zenica 14, Bugojno i Višegrad 12, Banjaluka i Sanski Most 10, Bijeljina devet, Bosanski Novi i Gradačac osam, Drvar i Livno šest, Bileća tri centimetra.

Izvor: SRNA