latinica  ћирилица
10/01/2017 |  14:21 ⇒ 22:52 | Autor: RTRS

U srijedu pretežno oblačno sa slabim snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u srijedu se očekuje veoma hladno vrijeme sa slabim snijegom ponegdje na zapadu i sjeveru.

Ujutro će biti hladno sa mrazom, koji će biti jači na istoku. Preovladavaće oblačno i tmurno vrijeme, a na zapadu i sjeveru padaće slab snijeg. Snijega može biti i ponegdje na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana doći će do djelimičnog raslojavanja oblačnosti i postepenog prestanka padavina, prema večeri djelimično će se razvedriti, a biće i sunčanih intervala.

Јutarnja temperatura vazduha od minus 17 do minus 12, na planinama do minus 20, a na jugu oko minus šest stepeni. Najviša dnevna temperatura od minus sedam do minus dva, na jugu do dva, a na planinama oko minus 11 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje bilo je slabog snijega.

Bjelašnica je bila najhladnija gdje je u 13.00 časova izmjeren minus 21 stepen. U Kalinoviku, Goraždu i Kupresu izmjereno je minus 16, na Čemernu i Han Pijesku minus 14, na Manjači 13, na Kozari, Ivan-sedlu, u Kneževu i Čelincu minus 12, u Srebrenici, Gacku i Gradačcu minus 11 stepeni.

U Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Sarajevu, na Sokocu, u Kotor Varošu, Tuzli i Zvorniku bilo je minus deset, u Banjaluci, Nevesinju, Krupi na Uni, Krupi na Vrbasu i Bugojnu minus devet, u Doboju, Ribniku, Јajcu, Livnu, Zenici i Sanskom Mostu minus osam, u Prijedoru, Novom Gradu i Mrkonjić Gradu minus sedam, u Bihaću i Drvaru minus pet, u Bileći minus četiri, u Mostaru minus dva, u Trebinju minus jedan, a u Neumu i Stocu nula stepeni.

Izvor: SRNA