latinica  ћирилица
10/01/2017 |  15:38 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

Mali Ilići u novom domu proslavili krsnu slavu (VIDEO)

Sveti Stefan slavi se i u porodičnom domu malih Ilića, u Dubravicama kod Bratunca.
Ilići u novoj kući slave slavu - Foto: RTRS
Ilići u novoj kući slave slavuFoto: RTRS

 Ovim malim hrabrim ljudima, uz pomoć naših gledalaca i Humanitarne organizacije „Budimo ljudi“ prije dvije godine, sagradili smo kuću, u kojoj su proslavili svoju krsnu slavu. Sreća, radost i osmjesi u novom porodičnom domu malih Ilića.

Nedeljko, Branko i Božana, iako bez roditelja, prema običajima pripremili su slavsku trpezu i tako nastavili porodičnu tradiciju - da slave i pored teške situacije.

- Slavi ga cjelo selo, slavila ga je prije majka i otac u staroj kući. Nastavili smo Svetog Stefana da slavimo u novoj kući. Slavićemo dok god smo živi, kaže Nedeljko.

Spremila su ova djeca, kako i dolikuje pravoslavnom domu, krsni hljeb, pšenicu i bogatu trpezu.

- Došla je tetka da nam pomogne , spremili smo supu, sarmu, priča Božana. Brat i ja smo pekli pečenicu ispred kuće, žito smo osvještali u crkvi, ponosno kaže Branko.

Ilići slave Stefandan u novom porodičnom domu koji je sagrađen zahvaljujući gledaocima Radio-televizije RS, koji su učestvovali u humanitarnoj akciji. O ovoj djeci komšije i rodbina imaju samo riječi hvale.

Na isti način Ilići su proslavili i božićne praznike. Gozbu i veselje nastavljaju, jer mnogo je onih koji bi da im čestitaju.