latinica  ћирилица
10/01/2017 |  15:46 ⇒ 15:54 | Autor: RTRS

Vučić: Obezbijedićemo najbolje uslove za indijske kompanije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju na samitu "Vibrant Gudžarat", u indijskom gradu Gandinagaru, rekao da će Srbija obezbijediti najbolje moguće uslove za indijske kompanije koje budu investirale u našoj zemlji.
Obraćanje Vučića na Samitu u Indiji - Foto: Screenshot
Obraćanje Vučića na Samitu u IndijiFoto: Screenshot

"Obezbijedićemo najbolje uslove za indijske kompanije, a nadam se da će i srpske kompanije naći u Indiji plodno tlo za naše investicije", rekao je Vučić.

Premijer je čestitao indijskom kolegi Narendru Modiju na veoma dobrim ekonomskim rezultatima.

Vučić je podsjetio Modija da mu je na jutrošnjem sastanku obećao da će doći u Srbiju i još jednom naglasio da će Srbija biti uvijek pouzdan partner Indiji.

"Dolazim iz male zemlje u jugoistočnoj Evropi i veoma sam ponosan da predstavljam narod koji je uvijek bio prijatelj velikoj Indiji. Uvijek možete da računate na Srbiju kao odanog, pouzdanog i pravog prijatelja, kada je riječ o međunarodnim odnosima", poručio je Vučić.

Premijer je novinarima nakon sastanka sa Modijem rekao da je taj sastanak velika čast i za Srbiju i za njega lično, te da su imali dug i srdačan razgovor i saglasili se po pitanju najvećeg broja važnih političkih tema u današnjem svijetu. 

Vučić boravi u višednevnoj posjeti Indiji, gdje učestvuje na "Vibrant Gudžarat globalnom samitu", čija je centralna tema "Održivi ekonomski i socijalni razvoj".

Izvor: RTS