latinica  ћирилица
11/01/2017 |  08:03 | Autor: RTRS

Hladno sa slabim snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti hladno vrijeme sa slabim snijegom, uglavnom u zapadnim i sjevernim krajevima.
Snijeg, susnježica (foto: Anadolija) -
Snijeg, susnježica (foto: Anadolija)

Tokom dana očekuje se djelimično kidanje oblačnosti i postepen prestanak snijega, a popodne i razvedravanje sa sunčanim intervalima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab pretežno zapadni vjetar, na jugu slaba bura, do će tokom dana biti promjenjiv.

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus osam do minus tri, na jugu do dva, a na planinama oko minus 13 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros slab snijeg pada u sjevernim, sjevernoistočnim i sjeverozapadnim krajevima, kao i na jugoistoku Hercegovine.

Sokolac je jutros sa minus 22 stepena bio najhladniji u 7.00 časova, na Han Pijesku i u Kupresu izmjereno je minus 21 stepen, a u Kneževu minus 20.

Na Čemernu, Bjelašnici, u Kalinoviku, Kotor Varošu, Foči, Driniću Bugojnu, Drvaru, Goraždu, na Ivan-sedlu bilo je minus 18, u Mrkonjić Gradu, Istočnom Sarajevu, Sarajevu, Rudom i Zenici minus 17, na Manjači, u Šipovu i Višegradu minus 16, na Kozari, u Krupi na Vrbasu, Srebrnici i Livnu minus 15, u Јajcu i Ribniku minus 14, u Banjaluci, Prijedoru, Nevesinju, Gacku i Sanskom Mostu minus 13, u Novom Gradu, Krupi na Uni, Bihaću i Tuzli minus 12, u Doboju, Srpcu i Gradačcu minus 11, a u Bijeljini, Zvorniku, Ugljeviku, Brodu i Gradišci minus 10.

U Trebinju i Mostaru jutros u 7.00 časova izmjereno je minus pet, u Neumu i Stocu minus četiri stepena Celzijusova.

U protekla 24 časa najviše padavina bilo je u Bijeljini, Doboju, Gradišci, Srebrenici, na Han Pijesku, u Srpcu i na Sokocu.

U Kalinoviku visina snježnog pokrivača jutros iznosi 40 centimetara, na Han Pijesku 38, na Čemernu 37, u Srebrenici 24, u Driniću 22, na Kozari 21, na Sokocu 20, u Nevesinju 17, u Mrkonjić Gradu, Gacku i Rudom 16, u Šipovu 14, u Bijeljini i Doboju 13, u Foči i Ribniku 12, u Banjaluci 11, a u Zvorniku 10 centimetara.

Izvor: SRNA