latinica  ћирилица
11/01/2017 |  14:43 | Autor: RTRS

Vučić: Poraz na predsjedničkim izborima značio bi moj odlazak

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi poraz kandidata SNS na predsjedničkim izborima značio njegov odlazak sa funkcije šefa Vlade.
Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare - Foto: TANЈUG
Aleksandar Vučić na konferenciji za novinareFoto: TANЈUG

"Nema nikakve sumnje da poraz na predsjedničkim izborima ne mora da znači odlazak svih ministara ili promjenu strukture političkih stranaka u vladi, ali svakako znači moj odlazak", zaključio je Vučić, koji se nalazi u višednevnoj posjeti Indiji.

Premijer Aleksandar Vučić je ranije izjavio je da su predsjednički izbori pitanje opredjeljivanja Srbije kojim će putem ići u budućnosti.

Kako je tada naveo, ukoliko pobijede “oni koji su već pobijedili – Јanković, Јeremić, Šešelj – to će imati značajne posljedice za budućnost“.

"To znači da ljudi žele promjenu politike i da smatraju da ovo što mi radimo nije dobro. Ne mislim da je to tako, mislim da bi tako nešto bilo pogubno, ali u volju naroda nikada ne bih ulazio“, rekao je Vučić.

Osim toga, on je tada istakao da bi kohabitacija značila da bi predsjednik “svakoga dana nešto zvocao, imao sva prava i nikakve obaveze“.

"Vlada dok radi, taj neko bi sjedio, a Nikolić to nikada nije radio, i svakoga dana bi nešto zvocao. Imao bi sva prava, nikakve obaveze. Pitam vas, a šta su uradili ti što kritikuju? Treba nam neko ko će da radi sa vladom, u mrcvarenju zemlje ne želim da učestvujem“, naveo je Vučić.

Izvor: Tanjug