X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Rukomet EP 2018.
11/01/2017 |  16:05 ⇒ 16:07 | Autor: RTRS | Komentara: 0

SNP: Srbija kao garant Dejtona da zatraži smjenu Incka

Srpska narodna partija saopštila je danas da Srbija, koja je garant Dejtonskog sporazuma i postojanja Republike Srpske, treba hitno da zatraži smjenu visokog predstavnika Valentina Incka i njegovo protjerivanje iz BiH, jer remeti mir i ustavni poredak, vrijeđa srpski narod i podstiče sukobe.
Srpska narodna partija - Foto: RTS
Srpska narodna partijaFoto: RTS

"Kao dostojan predstavnik crno-žute Austrougarske monarhije, koja je, dok je vladala Bosnom progonila i ubijala Srbe i sve što srpski misli, Valentin Incko nastavlja da najbrutalnije vrijeđa Srbe i njihova sjećanja na najtragičnije događaje za vrijeme Drugog svetskog rata", naveo je SNP u saopštenju.

U saopštenju se ocjenjuje da "Incko pokušava da svoju bezvrijednu ulogu u BiH, koju je debelo naplaćivao godinama, opravda vrijeđanjima i nasrtajima na jednu od najvećih tekovina borbe srpskog naroda, a to je Republika Srpska".

"Vrijeme takvih političkih šarlatana koji su zarađivali na mržnji prema Srbima je prošlo, svijet se mijenja u korist nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda. Republiku Srpsku niko nikada više neće moći da ukine niti da joj oduzima njene nadležnosti definisane Dejtonskim sporazumom", naglašava SNP, čiji je lider Nenad Popović.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je juče da bi se, ako bi se počeli slaviti praznici kao što je 9. januar - Dan Republike Srpske, onda neki mogli dosjetiti da se slavi i 10. april, dan kada je osnovana NDH.

Izvor: Srna