latinica  ћирилица
11/01/2017 |  16:24 ⇒ 17:20 | Autor: RTRS

Pripravnički staž za djecu poginulih boraca (VIDEO)

U sklopu Akcionog plana koji je Zavod za zapošljavanje Republike Srpske realizovao sa Vladom Srpske, planirano je 15,1 miliona KM za projekat zapošljavanja.
Zavod za zapošljavanje Republike Srpske - Foto: RTRS
Zavod za zapošljavanje Republike SrpskeFoto: RTRS

Јedan od projekata je i sticanje prvog radnog iskustva tzv. pripravnički staž za djecu poginulih boraca.

U okviru pet projekta koje Zavod za zapošljavanje realizuje, aktivan je i projekat zapošljavanja djece poginulih boraca, odnosno sticanje prvog radnog iskustva tj. pripravničkog staža. Projekat se provodi od maja prošle godine.

Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavnje RS, kaže da je Zavod obezbijedio sredstva za 181 dijete poginulih boraca za provođenje pripravničkog staža. Za ovaj projekat su aplicirale 93 institucije.

Zavod za zapošljavanje potpuno finasira projekat zapošljavanja djece poginulih boraca i izdvaja oko 9.500 maraka po korisniku.

Analiziranjem prethodnih sličnih projekta uočeno je da je velika stopa, odnosno više od 50 odsto, iz ove kategorije ostala nakon obavljanja pripravničkog staža na poslu, odnosno da su stalno angažovani.

Cilj je aktivno djelavati na tržištu rada i stvariti povoljnije uslova zapošljavanja i povećati ukupnu zaposlenost u Republici Srpskoj.