latinica  ћирилица
11/01/2017 |  18:36 | Autor: RTRS

Drecun: Velika opasnost od terorističkih akcija na Kosmetu

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je opasnost od izvođenja terorističkih akcija na Kosovu i Metohiji velika i da očekuje da će u narednom periodu rasti pritisci na tamošnje Srbe, posebno imajući u vidu hapšenje Ramuša Haradinaja.
Milovan Drecun - Foto: TANЈUG
Milovan DrecunFoto: TANЈUG

- Politička situacija je relativno stabilna uprkos pojedinim političkim tenzijama koje su prisutne, ali je bezbednosna situacija osetljiva i pokazuje tendecniju pogoršanja. Prisustvo radikalnih islamista na Kosmetu je značajno i naše nadležne službe procenjuju da je opasnost od izvođenja terorističkih akcija visoka - istakao je Drecun nakon višečasovne sjednice Odbora.

Sjednici Odbora su prisustvovali pripadnici MUP, BIA, VOA, VBA i Kancelarije za Kosovo i Metohiju koji su informisali članove Odbora o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji na Kosmetu.

Јedan od komandanata OVK Ramuš Haradinaj uhapšen je 4. januara u Francuskoj po potjernici Srbije i njemu je određen pritvor dok Srbija ne dostavi zahtjev za izručenje.

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine Haradinaja tereti da je odgovoran kao naredbodavac, ali i kao neposredni počinilac 63 ubistva.

Izvor: SRNA