latinica  ћирилица
11/01/2017 |  22:11 ⇒ 22:12 | Autor: RTRS

Veliki Novak i tenis u invalidskim kolicima (VIDEO)

Novak Đoković organizovao je u Melburnu humanitarni gala događaj na Margaret kort Areni.
Novak Đoković - Foto: BBC
Novak ĐokovićFoto: BBC

Sav prikupljeni novac biće usmjeren na programe ranog razvoja djece u Srbiji koje sprovodi Fondacija najboljeg srpskog sportiste u istoriji.

Šestostruki pobjednik Otvorenog prvenstva Australije, prvog Gren slema sezone, koji počinje u ponedjeljak, zahvalio je organizatorima turnira na ukazanom poštovanju.

- Zahvalan sam organizatorima Australijan opena na ovakvom danu i poštovanju koje mi je ukazano. Fondacija koju smo osnovali prije 10 godina, a koja punih pet godina usmjereno i istrajno radi na unapređenju uslova obrazovanja djece u ranom uzrastu do sada je pomogla hiljadama mališana. Gradimo vrtiće, ulažemo u programe, obučavamo nastavnike kako bi što kvalitetnije radili sa djecom, a više od stotinu pojedinačnih projekata veoma uspješno realizovali - rekao je Đoković.

Brojne ličnosti iz svijeta sporta prisustvovale su ovom dogadjaju, između ostalih, i legendarni teniser Roj Emerson, talentovani Aleksandar Zverev, sa kojim je Đoković odigrao kraći egzibicioni meč, kao i paraolimpijski šampion Dilan Alkot, kada je i sam sjeo u invalidska kolica, zatim kriket igrači Šejn Varn i Meg Lening, ragbista Kem Smit, fudbaler Arči Tompson i drugi.

- Cilj ostaje i dalje da bude što više nas koji ćemo se udružiti da pomognemo djeci i pružimo im znanje i obrazovanje. Od toga će zavisiti ne samo njihovi životi, već i napredak društva u cjelini - rekao je Đoković.

Direktor AO Kreg Tajli zahvalio je Novaku na svemu što radi za djecu širom svijeta, ali i za tenis kao sport.

Fondacija "Novak Đoković" je u 2016. godini, realizovala projekte i programe koji su obuhvatili više od 6.000 djece u cijeloj Srbiji.

Izvor: Agencije