latinica  ћирилица
13/01/2017 |  15:33 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Bijeljina - Gradska toplana povećala potrošnju uglja (VIDEO)

Zbog izuzetno hladnog vremena bijeljinska Toplana povećala je skoro za 100 odsto potrošnju uglja, što je uticalo na drastično smanjenje zaliha.
Toplana - Foto: RTRS
ToplanaFoto: RTRS

Iz Gradske toplane apeluju na korisnike da redovno izmiruju svoje obaveze, da bi preduzeće moglo nabaviti dovoljne količine uglja koje su u ovom periodu mnogo veće od planiranih.

Iako je projektna dokumentacija za bijeljinsku toplanu rađena za najnižu temperaturu od minus 18 ovih dana živa u termometru spuštala se i do minus 22 stepena. Na svu sreću, svih 1.150 korisnika usluga Gradske toplane imalo je redovnu isporuku grijanja.

Iako bijeljinska Gradska toplana dnevo troši oko 27 tona uglja, tokom proteklih hladnih dana potrošnja uglja dnevno je dostizala i do 50 tona. To je dovelo do smanjenja zaliha uglja, koje su trenutno minimalne.

"Sad smo na nekoj zalihi koja je za ovakve vremenske prilike i kritična. To je zaliha od 2-3 dana ,a kakvo je vrijeme, sutra da zapada snijeg i budu takve vremenske prilike da na rudniku se ne može dobiti uglja, onda bi realno bio problem", rekao je direktor Gradske toplane Bijeljina, Radomir Marjanović.

Potrošači su u decembru bili ažurniji u plaćanju, tako da je izmiren jedan dio i starih dugovanja. Iz Toplane apeluju da redovno izmire decembarski račun kao i stara dugovanja, kako bi preduzeće moglo ispoštovati svoje obaveze prema dobavljaču uglja.