latinica  ћирилица
14/01/2017 |  14:09 ⇒ 20:27 | Autor: RTRS

Mirjanić: "Mlijekoprodukt" stub razvoja primarne proizvodnje (VIDEO)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić, posjetio je danas „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice, gdje je sa rukovodstvom ovog preduzeća razgovarao o bilansu poslovanja za prošlu, ali i o planovima za ovu godinu.
Mlijekoprodukt - Foto: RTRS
MlijekoproduktFoto: RTRS

Mirjanić je istakao da „Mlijekoprodukt“ već duži niz godina predstavlja jedno od najuspješnijih preduzeća za otkup, preradu i distribuciju mlijeka i mliječnih proizvoda u Srpskoj, koje redovno ispunjava obaveze prema državi i dobavljačima.

On je precizirao da Mlijekoprodukt proizvodi 60 odsto mlijeka i mliječnih proizvoda u Republici Srpskoj, sa dnevnim kapacitetom od 140 hiljada litara. Plan je da preduzeće krene u pravcu finalizacije proizvodnje.

“Јa sam uvjeren, prema ovim podacima, da će Mlijekoprodukt u narednom periodu biti još uspješniji i u ovoj godini i u narednim godinama”, izjavio je nakon sastanka ministar Stevo Mirjanić.

“Ovaj značajan rezultat koji smo ostvarili je postignut zahvaljujući svima u lancu, od proizvođača mlijeka, preko nas kao prerađivača i i ministarstva koje subvencioniše primarnu proizvodnju mlijeka”, napomenuo je i Vlado Sandić marketing menadžer „Mlijekoprodukta“.