latinica  ћирилица
15/01/2017 |  08:23 | Autor: RTRS

Protest Srba na KiM zbog "do zuba naoružanih specijalaca"

Srbi sa Kosovu i Metohiji protestovaće danas u Kosovskoj Mitrovici zbog pokušaja ugnjetavanja i zastrašivanja Srba na sjeveru KiM, objavila je televizija Most iz Zvečana.
Kosovska Mitrovica (Foto: FB/Kosovska Mitrovica) -
Kosovska Mitrovica (Foto: FB/Kosovska Mitrovica)

Kako je navedeno, dolazak "do zuba naoružanih" specijalnih jedinica ROSU na sjever Kosova kako bi spriječili ulazak voza iz Beograda uznemirio je Srbe u pokrajini koji su odlučili da se okupe na protestnom skupu i pošalju poruku da je neophodno sačuvati mir i osigurati bezbjedan život za sve žitelje Kosova i Metohije.

Voz koji je iz Beograd krenuo za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen je u Raški, na posljednjoj stanici od administrative linije sa KiM, a potom i vraćen za Beograd iz bezbjednosnih razloga. Putnici iz voza autobusom su dalje pošli za Kosovsku Mitrovicu, a novinari i predstavnici kancelarije za KiM Vlade Srbije vratili su se vozom za Beograd.

Premijer Srbije rekao da je dao nalog da se voz zaustavi da bi se sačuvali životi građana i spriječio sukob širih razmera i naveo da su specijalne snage Albanaca pokušale da miniraju prugu.

On je kazao i da su Albanci poslali bez dozvole NATO i bilo čijeg odobrenja 17 blindiranih vozila tipa "Kobra" sa specijalnim jedinicama ROSU na sjever Kosova "sa željom da isprovociraju sukob širih razmjera na tom dijelu teritorije".

Izvor: Beta