latinica  ћирилица
15/01/2017 |  21:13 ⇒ 16/01/2017 | 08:10 | Autor: RTRS

Počinje Australijan open, troje srpskih tenisera na otvaranju

Sve je spremno za početak prvog grend slem turnira u sezoni, Australijan opena.
Australijan open (Foto: australianopenresults.com) -
Australijan open (Foto: australianopenresults.com)

Prvog dana turnira, na teren će troje srpskih tenisera – Јelena Јanković, Viktor Troicki i Dušan Lajović. Novak Đoković odbranu titule počinje drugog dana takmičenja.

U noći između nedjelje i ponedjeljka startuje prvi grend slem u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije. Novak Đoković brani titulu u muškoj konkurenciji, dok će najvećeg konkurenta imati u trenutno najboljem teniseru svijeta Endiju Mariju.

Prvog dana na Australijan openu od srpskih takmičara nastupiće Јelena Јanković, Viktor Troicki i Dušan Lajović. Јelena i Viktor igraju prve mečeve, jedan čas poslije ponoći, dok Dušan igra na istom terenu kao i Troicki, ali treći meč.

Јankovićeva se sa njemačkom teniserkom Laurom Zigmund sastaje u ponedjeljak od jedan sat poslije ponoći na terenu broj osam, dok u isto vrijeme igraju Viktor Troicki i Damir DŽumhur iz Bosne i Hercegovine na terenu 22.

Duel između Dušana Lajovića i Francuza Stefana Robera igra se, takođe na terenu 22, ali kada se završe mečevi Troicki - DŽumhur i Vanija King - Natalija Vikljanceva.

Branilac titule u Melburnu Novak Đoković pohod na rekordi sedmi trofej na "Ozi openu" započinje drugog dana protiv Španca Fernanda Verdaska.