latinica  ћирилица
16/01/2017 |  11:08 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

Varda bolja od Kozare (VIDEO)

Košarkaši Varde rezultatom 77:61 savladali su u Višegradu ekipu Kozare iz Gradiške, u utakmici 11.kola prve lige Republike Srpske.
Košarka: Varda - Kozara - Foto: RTRS
Košarka: Varda - KozaraFoto: RTRS

Višegrađani su odlično otvorili utakmicu i dobrom igrom u napadu i odbrani stekli prednost od 17 poena, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 41:24 za domaće.da se neće lako predati mladi košarkaši iz Gradiške pokazali su u trećoj četvrtini kada su uspjeli da "istope" prednost domaćih i pruiđu na četiri poena.

U finišu im je ponestalo snage što domaći koriste , stiču novu prednost id 16 poena koju su uspjeli da sa čuvaju do kraja meča

"Možda preveliki respekt koji smo imali u prvom poluvremenu prema ekipi Varde i taj put od sedam-osam sati se odrazio na prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu smo se potrudili da igramo drugačiju košarku, da stvari koje treniramo pokušamo da primjenimo", rekao je trener OKK Kozara Žarko Milaković.

Trener domaćih Ilija Vidaković ističe: "Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu došlo je do opuštanja i pada, a taj pad je prouzrokovan razlozima što nismo iskoristili pauzu da osvježimo ekipu maksimalno".

U redovima Varde najefikasniji je bio Sudžum sa 31 postignutim poenom dok se u ekipi Kozare istakao Ilić sa 21 postignutim poenom.