latinica  ћирилица
16/01/2017 |  12:24 ⇒ 15:13 | Autor: RTRS

Ranka Mišić na prijemu kod pape Franje

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je da je posjeta papi Franji direktno priznanje italijanskom humanitarnom udruženju "Lučiano Lama", ali i Savezu sindikata Srpske za pokazivanje solidarnosti i pomoć onima kojima je to najpotrebnije.
Ranka Mišić - Foto: RTRS
Ranka MišićFoto: RTRS

Mišićeva će u srijedu, 18. januara, prisustvovati prijemu kod pape Franje u Vatikanu. Prijem bi trebalo da počne u 11.00 časova, a predsjednik Saveza sindikata Srpske će mu prisustvovati u ulozi partnera udruženja "Lučiano Lama" s kojim sindikalci godinama sarađuju na projektu pomoći siromašnoj djeci bez jednog ili oba roditelja.

"Sutra ćemo se sastati sa predstavnikom udruženja 'Lučiano Lama' i tada će se znati zvanični protokol prijema", rekla je Mišićeva Srni povodom završetka 48. boravka djece bez roditelja i djece iz siromašnih radničkih porodica Srpske na Siciliji.

Oko 12.000 ove djece je u proteklih 19 godina boravilo kod italijanskih porodica na ostrvu Sicilija u organizaciji udruženja "Lučiano Lama" i uz pomoć Saveza sindikata i Sindikata obrazovanja, nauke i kulture.

Udruženje "Lučiano Lama" nosi ime poznatog italijanskog sindikaliste, političara i partizana, a u Srpskoj je zapamćeno i po pomoći koje su davali stanovništvu tokom katastrofalnih poplava 2014. godine.

Prijemu u Vatikanu prisustvovaće i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske Dragan Gnjatić.

Savez sindikata Srpske već 20 godina aktivno sarađuje i sa Domom za djecu i mlade bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci.

Izvor: SRNA