latinica  ћирилица
16/01/2017 |  13:59 ⇒ 20:37 | Autor: RTRS

U utorak oblačno sa snijegom (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i dnevnom temperaturom od od minus pet do jedan stepen Celzijusov.

U prvom dijelu dana biće oblačno i hladno uz slab snijeg, a na jugu će padati i kiša, susnježica i slab snijeg.

Tokom dana na sjeveru i zapadu snijeg će jačati uz porast snježnog pokrivača za oko 10-15 centimetara, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Na jugu i zapadu povremeno su mogući i jaki udari vjetra.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus devet do minus tri, na jugu od minus dva do tri, a dnevne od minus pet do jedan, na jugu od tri do sedam stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je pretežno oblačno vrijeme i u većem dijelu zemlje je zabilježen slab snijeg.

Temperatura vazduha izmjerna u 13.00 časova: Bjelašnica minus 13, Čemerno minus osam, Han Pijesak minus sedam, Kalinovik, Mrakovica, Goražde i Ivan-Sedlo minus šest, Gacko i Bihać minus četiri, Rudo, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Gradačac i Sarajevo minus tri, Bugojno, Drvar, Livno, Srebrenica, Tuzla, Zvornik minus dva, Ribnik, Foča, Šipovo, Srbac, Višegrad, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Јajce, Prijedor i Sanski Most minus jedan, Zenica nula, Bileća tri, Mostar i Trebinje četiri, Neum, osam stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA