latinica  ћирилица
16/01/2017 |  16:16 ⇒ 16:18 | Autor: RTRS

Petrović: Važno prisjećati se srpskih žrtava

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović najavio je danas da će Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918, potomaka i poštovalaca ratnih veterana dobiti nove prostorije, ističući da je veoma važan opstanak ovog udruženje jer ono podsjeća na žrtve koje je podnio srpski narod.
Trebinje - Gradonačelnik Luka Petrović na svečanom prijemu - Foto: SRNA
Trebinje - Gradonačelnik Luka Petrović na svečanom prijemuFoto: SRNA

Petrović je istakao da bi članovi ovog udruženja trebalo da prisustvuju sjednicama lokalnog parlamenta kako bi se svi zajedno podsjećali na slavne pobjede Srpske vojske u Prvom svjetskom ratu.

"Veoma je važno da se prisjetimo srpskih žrtava, jer koliko mi držimo do naših predaka toliko će i potomci držati do nas", rekao je Petrović na svečanom prijemu u ovom udruženju.

On je naveo da se sa članovima Udruženja već dogovorio da zajedno sa Gradskom upravom učestvuju u organizaciji svečane akademije povodom 99 godina od proboja Solunskog fronta.

Petrović je predsjedniku Udruženja Vujadinu Vukoviću predao knjigu "Ratni album" koja, kako je rečeno, predstavlja najvjerodostojniji album svih vođa Prvog i Drugog balkanskog rata i Prvog svjetskog rata.

Solunski front probijen je 15. septembra 1918. godine.

Izvor: SRNA