latinica  ћирилица
16/01/2017 |  16:22 ⇒ 19:26 | Autor: RTRS

Vlada distrikta Brčko u punom kapaciteu

Vlada distrikta Brčko od danas funkcioniše u punom kapacitetu, nakon što su imenovani šefovi još nekoliko odjeljenja.
Vlada Brčko distrikta - Foto: RTRS
Vlada Brčko distriktaFoto: RTRS

Novi šefovi odjeljenja imenovani su na osnovu odluka gradonačelnika Brčkog Siniše Milića, koje su nakon toga upućene u skupštinsku proceduru.

Na mjesto šefa Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu izabran je Saša Tanić, šef Odjeljenja za javni registar je Zlatko Јašarević, a novoformiranog Odjeljenja za evropske integracije Delfa Dejanović, saopšteno je iz Vlade Brčko distrikta.

Novi članovi Vlade položiće svečanu zakletvu na prvoj narednoj sjednici Skupštine distrikta Brčko.

Ranije su svečanu zakletvu položili gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, zamjenik gradonačelnika Anto Domić i glavni koordinator Vlade Damir Bulčević.

Članovi Vlade su i šefovi odjeljenja - za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić, za javne poslove Sabrija Јašarević, za zdravstvo i ostale usluge Sabrija Čandić, za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Јelena Nikić Damjanović.

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu je Pero Gudeljević, za obrazovanje Senad Osmanović, za javnu bezbjednost Edin Zaimović, za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove Svjetlana Čivčić i za komunalne poslove Mićo Stevanović.

Izvor: SRNA