latinica  ћирилица
16/01/2017 |  16:38 | Autor: RTRS

Savčić: Nebulozne izjave nesposobnih bošnjačkih generala

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić ocijenio je nebuloznom izjavu nekadašnjeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića da je spreman povesti pristalice na rušenje Republike Srpske.
Milomir Savčić - Foto: RTRS
Milomir SavčićFoto: RTRS

"Možemo biti zadovoljni dok njihovi nesposobni generali vode politiku i ničemu korisnom se ne možemo nadati. Dudaković i /bivši načelnik Glavnog štaba tzv. Armije BiH Sefer/ Halilović pričaju nebuloze radi ličnog reklamiranja i podizanja značaja i važnosti u očima Bošnjaka. Glumili su patriote i kleli se u Јugoslaviju dok su bili oficiri ЈNA, pa su je izdali, a sada to ponavljaju u BiH, rekao je Savčić.

Savčić kaže da oni godinama ništa drugo ne rade, osim što naplaćaju svoj patriotizam, i tako pokušavaju da izbjegnu odgovornost za zločine koje su njihove jedinice počinile nad Srbima.

"Bošnjacima ne odgovara istina. Oni znaju ko su bile prve žrtve u Brodu, Prijedoru, Sarajevu i drugim mjestima. Znaju da su to bili Srbi. To govori ko je izazvao rat i krvoproliće i ko je najodgovorniji za nesreću koju je BiH doživjela", poručio je Savčić.

On ističe da bošnjački kvazintelektualci i kvazistoričari iznose laži i grubo falsifikuju istoriju.

"Idu do te mjere da tvrde da je rat u BiH počeo 9. januara 1992. godine, što je besmislica. Neshvatljivo je da su neki kvazistručnjaci spremni da iznose takve izmišljotine bez ikakvog dokaza i stida ", rekao je Savčić.

On navodi da se beskonačnim ponavljanjem laži želi obmanuti svjetska javnost da se laž prihvati kao realna činjenica.

"Moramo čuvati istinu i prenositi je na pokoljenja, jer ako su spremni da šire takve laži, iznoseći ih pred učesnicima tih događaja, na šta će tek biti spremni za koju deceniju kada ne bude živih sudionika ratnih dešavanja", upozorava Savčić.

On napominje da se zbog toga treba jačati Republika Srpska kao jedina garancija slobode i života srpskom narodu u BiH.

"Bošnjačka politika i institucije služe se svim sredstvima da satanizuju srpski narod i da oslabe Republiku Srpsku iznoseći razne lažne optužbe kojima prikrivaju i opstruišu procesuiranje zločinaca iz vlastitih redova koji su počinili brojne zločine, među kojima i nad civilima u Skelanima prije 24 godine, ali i mnogim mjestima srednjeg Podrinja i Srpske", poručio je Savčić.

Dudaković je proteklog vikenda u Luksemburgu na skupu Bošnjaka posvećenom "genocidu" u Srebrenici, jasno i glasno pozvao mlade Bošnjake da se naoružaju.

Bivši načelnik Glavnog štaba tzv. Armije BiH Sefer Halilović, gostujući na TV1 uoči referenduma o 9.januaru, zaprijetio je sukobom "u kojem će Srpska nestati za najviše 10 do 15 dana".

Izvor: SRNA