latinica  ћирилица
16/01/2017 |  18:55 | Autor: RTRS

Sud za sportsku za arbitražu: Partizan podnio žalbu

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani potvrdio je da je Partizan podnio žalbu na odluku o suspenziji iz evropskih takmičenja.
FK Partizan - Foto: TANЈUG
FK PartizanFoto: TANЈUG

Takođe navode da se ne zna kada će konačna odluka biti donijeta, prenio je portal Mondo.

"Tačno je da je Partizan podnio žalbu na odluku finansijskog tijela UEFA (CFCB) 13. decembra 2016. godine. Arbitražni proces je u toku. U ovom trenutku još je rano za procjenu kad će konačna odluka biti donijeta", navodi se u odgovoru CAS-a dostavljenom portalu Mondo.

Evropska fudbalska unija (UEFA) izbacila je Partizan iz evropskih takmičenja zbog nepoštovanja "finansijskog fer-pleja", odnosno zbog dugovanja koje nije izmirio.

Iz kluba su, nakon što je saopštena ta odluka, prvo navodili da crno-beli nisu suspendovani i da su samo upozoreni, da bi na kraju naveli da se Partizan žalio.

Na sajtu UEFA, odjeljak CAS, navedeni su svi slučajevi koji treba da budu procesuirani pred sudom do 9. marta, ali na tom spisku nema Partizana.

Predsjednik Partizana Milorad Vučelić rekao je za B92 da će klub da obezbjedi učešće tima u Evropi sledeće sezone.

Čelnici Partizana su nakon što je UEFA saopštila da je klub suspendovan izjavili da će uz pomoć države isplatiti oko 360.000 evra dugovanja do kraja januara čime će skinuti suspenziju.

Izvor: B92, Mondo