latinica  ћирилица
16/01/2017 |  19:39 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

Drugi Svetosavski bal u Banjaluci

Kulturno- umjetničko društvo "Sveti Sava" nakon veoma uspješne realizacije prvog Svetosavskog bala opredijelilo se da i ove godine organizuje isti, sa željom da ovo postane tradicionalno.
Banjaluka: Svetosavski bal - Foto: SRNA
Banjaluka: Svetosavski balFoto: SRNA

Pomenuti bal biće održaćn 24.01.2017. godine, sa početkom u 19:00 sati, u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

"Osnovna ideja organizacije Svetosavskog bala jeste da se u čast našeg prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save okupimo te uz muziku i igru slavimo njegovo ime i nastavimo tradiciju održavanja svetosavskih balova., rekao je Damir Јovanić, sekretar KUD-a.

Kulturno- umjetničko društvo "Sveti Sava" osnovano je 2007. godine. U svom dosadašnjem radu održali su veliki broj koncerata, a naročito su ponosni na njihov godišnji koncert koji su poslednjih pet godina posvetili u humanitarne svrhe i na taj način dali svoj društveni doprinos.

"Do sada smo nastupali u Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Bugarskoj, Srbiji, a ove godine dobili smo poziv za učešće na CIOF festivalu u Poljskoj", ističe Јovanić. Kaže da će ovaj bal biti drugačiji u odnosu na balove koji se organizuju u okruženju jer će svi prisutni gosti stajati i ukoliko osjete želju vrlo lako će moći zaplesati korake valcera.

Na drugom Svetosavskom balu pored solista iz ansambla KUD-a "Sveti Sava", nastupiće Marija Šestić, Marko Cvijić, Saša Berendika, profesori Akademije umjetnosti Snježana Popović-Vuleta i Željka Јovanić.

"Ulaznice za bal se neće naplaćivati ali zbog kapaciteta dvorane morali smo ograničiti broj posjetilaca te smo uručili pozivnice predstavnicima državnih i gradskih institucija, institucijama koje se bave kulturom, drugim kulturno umjetničkim društvima, predstavnicima studenata, te ostalim istaknutim pojedincima", navodi Јovanić.

Dodaje da su imajući u vidu tradiciju i značaj održavanja ove jedinstvene manifestacije u Gradu, kandidovali ovaj projekat prema gradskim vlastima da se uvrsti u kalendar kulturnih dešavanja kako bi ranije mogli početi sa pripremama i organizacijom. "Nažalost od Grada još nismo dobili nikakav odgovor ali se iskreno nadamo da će imati “sluha“ prepoznati kvalitet ponuđenog projekta", završava Јovanić.

Izvor: Nezavisne