latinica  ћирилица
16/01/2017 |  20:48 | Autor: RTRS

Rusi Litvancima: Daćemo vam cigle za graničnu ogradu

Pošto su litvanske vlasti najavile da će graditi zid na granici sa Rusijom, guverner kalinjingradske oblasti poručio je da će im pokloniti cigle i sav potreban materijal.
Rusi Litvancima: Daćemo vam cigle za graničnu ogradu - Foto: RTS
Rusi Litvancima: Daćemo vam cigle za graničnu ograduFoto: RTS

Anton Alikanov je poručio litvanskim vlastima da je spreman da ih snabde ciglama za zid koji je Vilnjus najavio da će graditi prema grancici sa ruskom enklavom Kalinjingradom, prenosi RT.

Litvanski zvaničnici saopštili su u subotu da će graditi ogradu na granici sa Kalinjingradom, ruskom enklavom između Poljske i Litvanije, kako bi se suzbilo krijumčarenje.

Alikanov je ironično odgovorio litvanskim vlastima, rekavši za televiziju Rosija 24 da je spreman da pribavi sav neophodan materijal za ogradu.

Podsjetio je da Rusija ima "predivnu fabriku" cigli na granici sa Litvanijom.

"Ako naše litvanske kolege žele da podignu ogradu kako bi zaustavili krijumčarenje, spremni smo da im obezbjedimo građevinski materijal", poručio je Alikanov.

Granica između Litvanije i Rusije, odnosno Kalinjingrada, duga je 225 kilometara.

Trenutno je rusko-litvanska granica obilježena samo posebnim znakom i 13 metara dugom linijom. Litvanija ima i 100 metara ograde na 600 metara dugom graničnom prelazu sa Bjelorusijom, navodi RT.

Izvor: RTS