latinica  ћирилица
20/01/2017 |  16:20 ⇒ 16:20 | Autor: RTRS

Marej: Đokoviću je potrebna pauza

Prvi teniser svijeta Endi Marej napisao je u kolumni na Bi-Bi-Si da je veoma izenađen ranom eliminacijom Novaka Đokovića sa Australijan opena i savjetovao ga da uzme odmor.
DŽejmi Marej - Foto: Getty Images
DŽejmi MarejFoto: Getty Images

Srpski teniser je već u drugom kolu u Meburnu završio pohod na odbranu titule, porazom od 117. igrača svijeta Denisa Istomina iz Uzbekistana.

"Naravno da smo svi iznenađeni ispadanjem Đokovića. Igrao je finale US Opena, prethodno je eliminisan u trećem kolu Vimbldona i osvojio Rolan Garos. Gledajući te rezultate, svaki teniser bi ih prihvatio, ali kada postavite visoke standarde, Novak je vjerovatno razočaran. Međutim, posljednjih 18 mjeseci bio je fenomenalan", napisao je Marej.

Marej smatra da je Đokoviću neophodna pauza i da je normalno da u karijeri u određenom trenutku dođe do pada.

"Teško je da ostaneš u visokom intezitetu poslije svake nedjelje, zato su pojedinci stalno u vrhu godinama. Isti momci posljednju deceniju igraju vrhunski tenis i prave nevjerovatne stvari. Kada se jednom desi neuspjeh, svi su šokirani i iznenađeni, ali mislim da mnogi moraju da imaju razumjevanja za to. Znamo koliko je teško da se zadrži isti nivo igara", zaključio je Britanac.

Marej je ispadanjem Đokovića favorit za trofej u Melburnu, plasirao se u osminu finala pobjedom nad Amerikancem Semom Kverijem (6:4, 6:2, 6:4).

Izvor: RTS