latinica  ћирилица
22/01/2017 |  17:02 ⇒ 23/01/2017 | 08:12 | Autor: RTRS

Politička preslagivanja u Bratuncu – članstvo četiri stranke prešlo u SNSD! (VIDEO)

Kompletno članstvo opštinskih odbora Napredne Srpske, Srpske radikalne stranke, Saveza za Demokratsku Srpsku i Pokreta za preokret u budućnosti će djelovati kao članovi Saveza nezavisnih socijaldemokrata Bratunca.
Bratunac - OO četiri partije pristupili SNSD-u - Foto: RTRS
Bratunac - OO četiri partije pristupili SNSD-uFoto: RTRS

Ove četiri stranke imaju i tri odbornika, tako da će odbornički klub Saveza nezavisnih socijaldemokrata predstavljati najbroniju i najjaču političku partiju u Skupštini opštine Bratunac.

Pristupanje opštinskih odbora četiri političke partije i ujedinjenje sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata u Bratuncu za cilj ima samo jedno – borba protiv rušenja Republike Srpske, koju trenutno sprovodi aktuelna vlast na čijem čelu su Srpska demokratska stranka i Stranka demokratske akcije.

- Mi ovim okupljanjem želimo da se borimo protiv jednog političkog koncepta koji je koncept SDA a to je koncept na ukidanju Srpske, pojasnila je Slavica Јovanović, predsjednica Opštinskog odbora SNSD Bratunac.

Iz opštinskih odbora Saveza za demokratsku Srpsku, Srpske radikalne strane Republike Srpske i Napredne Srpske, poručuju da nisu zadovoljni radom i odlukama skupštinske većine na čelu sa Srpskom demokratskom strankom, te da je to destruktivna politika za Republiku Srpsku.

- Mi se danas okupljamo oko Milorada Dodika i SNSD-a, a neki se okupljaju oko Bakira Izetbegovića i SDA, što je slika lokalne bratunačke vlasti, ističe predsjednik Opštinskog odbora Saveza za demokratsku Srpsku Bratunac, Srđan Rankić.

Zoran Gvozdenović, predsjednik Opštinskog odbora SRS RS Bratunac , kaže sa Savez za promjene na čelu sa SDS-om radi probosansku politiku i da mu se ne sviđa njihov rad u Federaciji BiH te da ne želi više da učestvujem u toj priči.

- Zaključili smo prije pristupanja da radimo nešto pozitivno, da gradimo, ne da rušimo, i biće nam u narednom periodu cilj da srušimo ovu nenarodnu vlast koja je sad formirana u Bratuncu, zaknjučuje Vojin Ostojić, predsjednik Opštinskog odbora Napredne Srpske Bratunac.

Novi odbornici SNSD-a su Radisav Јovanović, Brano Đurić i Savo Vulić. Oni će od sada činiti odbornički klub SNSD-a, koji će sa pet članova biti najbrojniji u bratunačkoj lokalnoj Skupštini.

Pozivaju dojučerašnje koalicione partnere na formiranje većine bez odbornika SDA.

- Pozivamo ih da naprave skupštinsku većinu sa nama a nama zauzvrat ne treba ništa, samo da se vrate iz kandži SDA i da napravimo jednu većinu koja će da radi za dobrobit srpskog naroda, naglašava Radisav Јovanović iz Saveza za demoktrasku Srpsku.

- Mi znamo šta smo govorili ljudima i šta je obećano, mi znamo koliko se predsjednik bori za sve nas u RS, i sada će nam biti daleko lakše kad smo zajedno, kad smo jači, zaključuje Savo Vulić iz Pokreta za preokret Bratunca.

Nakon ujedinjenja, iza SNSD-a je oko 2.500 birača, ili 30 odsto glasača srpske nacionalnosti u Bratuncu.

Iz ove stranke najavljuju da će im vrlo brzo pristupiti još nekoliko odbornika, i da će raditi na formiranju nove skupštinske većine.