latinica  ћирилица
23/01/2017 |  14:58 ⇒ 14:59 | Autor: RTRS

BORS Kneževo: Јedinstvom sačuvati Srpsku

Skupština Boračke organizacije Kneževo smatra da se samo srpskim jedinstvom mogu sačuvati srpske svetinje, pravoslavna vjera i Republika Srpska.
Zastava Republike Srpske - Foto: RTRS
Zastava Republike SrpskeFoto: RTRS

"Budimo dostojni vremena u kojem živimo i ne zaboravimo prošlost radi naše budućnosti", navodi se u saopštenju Boračke organizacije Kneževo.

Povodom nedavne izjave visokog predstavnika za BiH Valentina Incka, koji je Dan Republike Srpske poredio sa danom osnivanja Nezavisne Države Hrvatske, Boračke organizacije Kneževo ocjenjuje da je to "zla kob" koja je započela rat na prostorima bivše Јugoslavije devedesetih godina, kao i ratove 1941. i 1914. godine.

Boračka organizacija Kneževo podsjeća Incka da su u Otomanskom carstvu ljudima odsjecane glave i živi su nabijani na kolje, u Prvom i Drugom svjetskom ratu formirani su logori za Srbe sa milionskim žrtvama, a u ratu devedesetih godina opet su Srbima odsjecane glave i pokušano je ponavljanje istorije.

"Dok je `zla kob` koju predstavlja visoki predstavnik u BiH brojčano i teritorijalno rasla, mi smo bivali sve manji i manji, zahvaljujući tebi i sličnima tebi", poručuju iz Boračke organizacije Kneževo Incku.

Oni su optužili visokog predstavnika u BiH da "hoće da uništi srpski narod, pa samim tim i pravoslavnu vjeru".

Izvor: SRNA