latinica  ћирилица
24/01/2017 |  07:31 ⇒ 13:43 | Autor: RTRS

Delegacija Srpske sa privrednicima iz Velenja (VIDEO)

Delegacija Srpske, koju predvode ministar industrije,energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić sastala se sa preduzetnicima Velenja.
Drugi dan posjete Delegacija Vlade RS sastala se sa preduzetnicima iz Velenja. - Foto: RTRS
Drugi dan posjete Delegacija Vlade RS sastala se sa preduzetnicima iz Velenja.Foto: RTRS

Delegaciji je predstavljeno poslovanje grupacije Gorenje, preduzeća koja proizvode plastiku GAZA i Velpas, kao i Društva za razvoj ekoloških i energetskih projekataa ESOTEH, koje već ima saradnju sa Srpskom.

Gorenje, kao jedan od najjačih proizvođača bijele tehnike u regionu, je poručilo da je dobro poslovanje i opstanak u tranzicionim vremenima bio moguć samo uz odgovorno poslovanje i ulaganje u inovativni pristup i rebrendiranje proizvoda.

Iz Gorenja su istakli da su 66 godina opstali i razvijali se, jer je menadžment uvijek poslovao odgovorno i lični interes stavljao iza opšteg.

Član Upravnog odbora Gorenja

Gorenje pokriva četiri odsto evropskog tržišta i zainteresovani su za saradnju sa Srpskom. Gorenje, osim bijele tehnike, radi i na redizajniranju bicikla "poni".

Imaju 250 zaposlenih inženjera u Sloveniji, koji rade samo na razvoju.

Ministar Đokić izjavio je da su susreti sa privrednicima iz Velenja značajni i podsticajni za unapređenje saradnje Srpske i Slovenije.
"Susreti u Velenju sa onima koji su najbolji u svojim oblastima motivisaće nas da organizujemo nove sastanke u narednom periodu. Nadam se da ćemo uspostaviti konkretnu saradnju u dijelu nove proizvodnje koju ćemo razvijati na bazi kooperacije ili ćemo prenosti dio proizvodnje u Republiku Srpsku", rekao je Đokić.

"Sada smo blizu konkretnih ideja koje bi mogli da realizujemo, a razgovore ćemo nastaviti u Banjaluci. Pripremićemo kompanije iz Srpske koji mogu biti dobri partneri privrednicima iz Slovenije", kaže Đokić.

Ministar Klokić rekao je da je bilo veoma interesantno slušati predavanja o potencijalima kompanija iz Slovenije, među kojima je "Gorenje".

On je zahvalio predstavnicima grada Velenje i slovenačkim privrednicima što su bili dobri domaćini delegaciji iz Republike Srpske.

Delegaciji Srpske, u kojoj su i predstavnici nekoliko gradova, juče su predstavljena su i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda "Grmov vrh". Obišli su i postrojenja jednog od najpoznatijih slovenačkih brendova "Gorenje".