latinica  ћирилица
24/01/2017 |  08:07 | Autor: RTRS

Kolovozi vlažni, poledica u višim predjelima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH većina puteva je vlažna, a zbog niske temperature vozačima se skreće pažnja na poledicu u višim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj vozila saobraćaju bez zastoja, po vlažnim kolovozima.

U toku je izgradnja vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, zbog čega je ova petlja zatvorena za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju "Aleksandrovac".

Izmijenjen je režim saobraćanja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta na magistralni put, a koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, vozila saobraćaju izmijenjeno zbog radova.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača, u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja, u trajanju od 5 do 15 minuta.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, zbog radova na sanaciji kolovoza vozila saobraćaju povremeno jednom trakom.

Saobraćanje je zabranjeno za sva vozila teža od 16 tona na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Radovi na teritoriji Hrvatske i dalje traju na graničnim prelazima Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja, pa su moguća duža zadržavanja na ovim prelazima.

Izvor: SRNA