latinica  ћирилица
24/01/2017 |  10:59 ⇒ 17:04 | Autor: RTRS

Radojičić pozvao izraelske investitore da ulažu u Banjaluku (FOTO/VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je sa Haimom Bivasom, gradonačelnikom izraelskog grada Modina, u okviru višednevne službene posjete Izraelu.
Radojičić u Izraelu (foto: Grad Banjaluka) -
Radojičić u Izraelu (foto: Grad Banjaluka)

Teme razgovora sa Bivasom, koji je ujedno i predsjednik Federacije lokalnih zajednica Izraela, bile su funkcija i prioriteti lokalnih vlasti u Izraelu i Republici Srpskoj.

Radojičić je upoznao sagovornike sa prioritetima novih vlasti u Banjaluci, te potencirao mogućnost ulaganja i dolaska partnera iz Izraela u oblastima turizma, industrije, komunalnih djelatnosti, javno-privatnog partnerstva i finansijskog sektora.

Naročita pažnja posvećena je korisnim iskustvima u razvoju koncepta “pametnih gradova“ koji grad Modin primjenjuje već duže vrijeme. Tokom obilaska Modina, domaćini su gostima iz Banjaluke pokazali koncept razvoja čitavih novih naselja sa kompletnom infrastrukturom, načina privlačenja investicija i razvoja trgovinskih i industrijskih zona.

Radojičić u Izraelu

Obostrano je izražena spremnost za intenziviranje dalje saradnje Modina i Banjaluke, uključujući saradnju pojedinih kompanija, a naročito škola, đaka i studenata.

Gradonačelnik Banjaluke posjetu nastavlja razgovorima u Јerusalimu, uključujući razgovor sa ministrom turizma Izraela, Јarivom Levinom.

Izvor: banjaluka.rs.ba