latinica  ћирилица
24/01/2017 |  12:26 | Autor: RTRS

Vulin: Vrijeme je da Tači i OVK odgovaraju

Hašimu Tačiju se ne smije dopustiti da uvredljivim izjavama prekine dijalog Beograda i Prištine i vrijeme je da on i OVK odgovaraju za svaki zločin, svakog ubijenog i svakog nestalog, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

- Kao i uvijek kada se uplaši pregovora, Tači kaže nešto što treba da prekine razgovore i sačuva ga od sprovođenja preuzetih obaveza. Tači zna da Srbija neće priznati KiM kao što zna da Priština neće moći da izbjegne formiranje ZSO - rekao je Vulin.

Ističe da predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači posebno dobro zna da je došlo vrijeme da se zločini OVK nad Srbima priznaju i kazne pred nedavno osnovanim međunarodnim sudom.

- Zato se Tačiju ne smije dopustiti da uvredljivim izjavama i šibicarskim trikovima prekine dijalog. Vrijeme je da Tači i UČK odgovaraju za svaki zločin, za svakog ubijenog, za svakog nestalog - naglasio je Vulin.

Predsjednik  samoproglašenog Kosova Hašim Tači tvrdi da će tokom današnjeg dijaloga na visokom nivou Prištine i Beograda u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK.

Izvor: Tanjug