latinica  ћирилица
07/02/2017 |  17:07 | Autor: RTRS

Navika od samo 90 sekundi daje organizmu cjelodnevnu energiju

Ako se ujutru teško budite i osjećate da imate manjak energije - postoji rješenje koje možete redovno praktikovati, a rezultati će trajati cio dan i bićete oduševljeni kako čudesan efekat ima.
Tuširanje - Foto: ilustracija
TuširanjeFoto: ilustracija

Naime, kako se smatra mnogi se ujutru tuširaju na pogrešan način. Tako je otkriven trik koji traje 90 sekundi, a koji utiče na vašu energiju tokom cijelog dana i održava vas budnim.

Rutina koja će vam oduzeti samo 90 sekundi ujutru daće vam više energije od dvije šoljice kafe, podići će vaš imuni sistem i popraviće vam raspoloženje.

Naučnici tvrde da tuširanje toplom vodom dovodi samo do stanja neispavanosti i umora. Ono što bi trebalo da radite jeste da se prvo tuširate hladnom vodom oko 30 sekundi, zatim toplom još 30 i preostalih 30 sekundi bi trebalo da tuš opet podesite na hladno.

Naravno, osjećaj će u prvih nekoliko dana biti jako neprijatan, ali brzo ćete se navići na ovakav režim jer je osećaj tokom cijelog dana nevjerovatan, tvrde eksperti.

Ovakvom metodom tuširanja ćete "otvoriti" kapilare i ubrzati cirkulaciju što će stimulisati vaše tijelo i um u pozitivnom smislu. Pored toga, smanjiće nivo stresa i pomoći će vam da sagorite kilograme na mnogo efikasniji način

Izvor: Agencije